Daders inbraak Almelo met opvallend signalement; mogelijke link met Wierden

Foto: Google Streetview / Ingang de Eik in Almelo

Almelo / Wierden – De politie laat op Facebook weten dat de daders uit onderstaand bericht mogelijk een link hebben met Wierden. Vandaar het verzoek om het onderstaande signalement goed te bestuderen. Vooral het signalement van de eerste verdachte moet iemand bekend voorkomen. De politie Almelo plaatste onlangs onderstaand bericht:

> Afgelopen maandag 26 maart werd er rond 20 uur ingebroken in een woning aan de Eik. We hebben toen gelijk een oproep geplaatst op onze social media kanalen in de hoop dat we de daders, met behulp van onze volgers, nog in de omgeving zouden aantreffen. Dit is helaas niet gelukt… De daders wisten te ontkomen met een behoorlijke buit. Wel zijn de signalementen van de daders zodanig bijzonder dat we ze graag nog een keer bij jullie onder de aandacht willen brengen. Mogelijk dat toch iemand aanslaat op het signalement en ons verder kan helpen met het onderzoek.

Dader 1:

– ongeveer 1.80 meter lang (hij was de langste van de drie)
– leeftijd midden 20
– Gucci pet met daarop de afbeelding van een tijger/katachtig dier
– Donkerblauwe jas van het merk Parajumpers met opvallend geel label aan de voorkant en capuchon
– lichtblauwe schoenen met witte zool
– donkerblauwe trainingsbroek
– had een gele boodschappentas bij zich
– had zijn arm in PAARS gips
– loopt mogelijk moeilijk/ mank omdat hij naar alle waarschijnlijkheid gewond is geraakt na een sprong uit het raam

Dader 2:

– middag 20
– iets kleiner dan dader 1
– opgeschoren kapsel (voor de kenners: getuige omschrijft dit als het ‘oude’ kapsel van de bekende rapper Boef)
– bruine jas van het merk Moncler

Dader 3:

– leeftijd midden twintig
– Nike vest zwart met witte strepen
– fors postuur

Getuigen geven aan dat de daders naar alle waarschijnlijkheid een Noord-Afrikaanse achtergrond hebben. Ook hoorden zij dat de daders zogenoemde ‘straattaal’ gebruikten. Vermoedelijk is bij de inbraak een oud type Volkswagen Polo (grijs van kleur) gebruikt.

We hebben de laatste tijd met behulp van onze volgers al aardig wat inbrekers in de spreekwoordelijke kraag kunnen grijpen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als we ook deze inbrekers met jullie hulp zouden kunnen aanhouden. Met name het signalement van de eerste dader is vrij specifiek. Ook vallen de jassen van de daders op. Jassen van de merken Parajumpers en Moncler worden namelijk pas verkocht vanaf een paar honderd euro.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie