Gemeente Wierden start WhatsApp-buurtpreventie

Foto: Waarschuwingsbord Buurtpreventie

Wierden – De Gemeente Wierden is op 12 september begonnen met invoeren van buurtpreventie in de hele gemeente door middel van WhatsApp groepen. Het zelfde principe wordt al in veel andere plaatsen toegepast.

“Een Buurt WhatsApp-groep is een app, waarin mensen elkaar onderling berichten kunnen sturen. Iemand in uw buurt of wijk is beheerder van de Buurt WhatsApp-groep. Deze persoon kan mensen toevoegen of verwijderen van de app. Iedereen in deze app kan de berichten lezen als er opvallende zaken in de buurt of in de wijk gebeuren. Een Buurt WhatsApp-groep kan helpen om uw buurt of wijk veiliger te maken.”

Schrijft de gemeente zelf op haar website.

Kaart

Buurtbewoners kunnen via een kaart op de website van de gemeente zien wie in hun wijk de beheerder is, bij die persoon kunnen zij zich aanmelden voor de WhatsApp groep. De wijkagent zal nauw betrokken zijn bij de WhatsApp-groepen. Binnenkort zullen ook borden geplaatst worden bij de betreffende wijken.

Brief

Zodra alles rond is en klaar voor de lancering zullen alle bewoners van de betreffende wijken een brief ontvangen met instructies over hoe zij zich kunnen aanmelden voor de WhatsApp groep.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie