Schoolplein basisschool Rijssen bezaait met glas

Schoolplein De Ronde Maat Rijssen
Beeld: Google Streetview

Rijssen – Vanmorgen kreeg de politie Rijssen-Holten een melding van basisschool De Ronde Maat aan de Braakmansdijk in Rijssen, dat zij vanochtend het schoolplein bezaaid met glas hadden aantroffen.

Op de camerabeelden van de school is te zien dat in de nacht van zaterdag op zondag even na 01:00 uur een drietal jongens het plein komen oprennen. Zij hebben een blauwe plastic tas bij zich en een blauwe vuilniszak. Daar halen ze glazen flessen uit. Te zien is dat zij deze flessen vervolgens in de lucht gooien en ze op het schoolplein kapot laten vallen. Daarna verdwijnt het drietal weer uit beeld. Kortom, een hele doelbewuste actie. Aldus de politie.

De drie daders worden geschat in de leeftijd tussen de 15 en de 20 jaar. Eén van hen draagt een witte cap, en alle drie zijn ze gekleed in een lichtgekleurde jas.

“Het moge duidelijk zijn, dat wij op zoek zijn naar deze drie jongens” laat de politie Rijssen weten. “Naast het feit dat we intern de beelden breed delen op zoek naar de identiteit, willen we ook jullie vragen of je wellicht iets gehoord of gezien hebt zaterdagnacht. Wij kunnen de beelden helaas niet met jullie delen. Maar wij hopen dat iemand ons iets meer kan vertellen over deze onbegrijpelijke actie.” Getuigen of mensen die meer informatie hebben wat het onderzoek kan helpen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via facebook. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie