Grote brand bij V-Max in Almelo

Foto: Stijn Klaassen

Almelo – Op zaterdagmorgen 8 december is de brandweer gealarmeerd voor een autobrand. Bij aankomst van de brandweer bleek de auto in een bedrijfspand te staan. Door de forse rookontwikkeling is direct opgeschaald naar grote brand. In het bedrijfspand waren drie bedrijven gevestigd. Twee bedrijven hebben naast rook- en waterschade ook brandschade. Het derde bedrijf heeft alleen rookschade. Bij het uitbreken van de brand waren personen in het pand aanwezig, zij hebben zich allen tijdig in veiligheid kunnen brengen. De oorzaak is onbekend.

Rond 9.15 uur kreeg de brandweer een melding van een autobrand aan de van der Hoopsweg in Almelo. Bij aankomst van de brandweer bleek de auto in een bedrijfspand te staan. Door de forse rookontwikkeling is direct opgeschaald naar grote brand. De inzet van de brandweer was er op gericht om uitbreiding van de brand te voorkomen naar de overige inpandige bedrijven. Met behulp van drie tankautospuiten, een autoladder en ondersteunende voertuigen is dit gelukt en is de brand bestreden. Twee van de drie bedrijven hebben forse brand- rook- en waterschade. Een derde bedrijf heeft alleen rookschade opgelopen.

Er is veel rook vrij gekomen, deze trok over het buitengebied van Almelo. Door de brandweer zijn metingen verricht. Er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Een naastgelegen dierenpension is verzocht de aanwezige dieren binnen te houden en ramen, deuren en ventilatie te sluiten. Daarnaast heeft de brandweer geadviseerd om bij hinder ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven.

Ruim een uur na het uitbreken van de brand was deze onder controle. Het pand heeft veel schade opgelopen. De schade aan het pand is groot. Bij de brand is niemand gewond geraakt. De oorzaak is onbekend.

  P 1 BTW-01 BR Industrie/agrarisch (Grote brand) (personenauto) Van der Hoopweg Almelo

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie