Justitie start onderzoek naar autohandelaar Lenferink in Almelo

Foto: Archieffoto

Almelo – Met ministerie van Veiligheid en Justitie is bezig met een onderzoek naar autohandelaar Lenferink uit Almelo. Dat meldt RTV Oost op haar website:

Het gaat hierbij om een integriteitsonderzoek. De lokale VVD-fractie had om zo’n zogeheten Bibob-onderzoek gevraagd omdat Lenferink via één van z’n bedrijven met anderen de verbouw van het oude stadhuis in Almelo wil financieren.

Wat is Bibob?

Het bureau Bibob valt onder het ministerie van Justitie en onderzoekt op verzoek van een bestuursorgaan of er een kans bestaat dat een vergunning, subsidie of overheidsopdracht misbruikt wordt of misbruikt zal worden voor criminele activiteiten. Bureau Bibob onderzoekt de aanvraag en degene die de aanvraag heeft gedaan.

Integriteitsonderzoek

De gemeente Almelo laat zo’n onderzoek doen omdat recentelijk in een strafrechtelijk drugsonderzoek de naam van Lenferink viel. Dat gebeurde in een proces tegen een drugsbende waarvan de hoofdverdachte huurder was van een pand van Lenferink in Almelo. Daarin was autobedrijf ANM gevestigd.

Toen Justitie de drugsbende oprolde, was er een inval in het autobedrijf en werden alle auto’s in beslag genomen. In het pand werd ook een hennepplantage ontdekt.

Lenferink probeerde auto’s terug te halen

Justitie beweert dat Lenferink de hoofdverdachte ook een half miljoen euro heeft geleend. Dat zou de reden zijn van Lenferink om in kort geding de auto’s terug te krijgen als onderpand voor z’n lening. De rechter wees die eis van Lenferink af.

Over bijna twee weken moet duidelijk zijn of de gemeente met Lenferink in zee moet gaan.

Bron: RTV Oost; Alle rechten behoren tot de rechtmatige eigenaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie