Politie onderzoekt moord op Almelose Ribanna van Montfoort (29)

Foto: Stijn Klaassen (www.stijn-klaassen.nl)

Almelo – De politie doet nader onderzoek naar aanleiding van de vondst van het lichaam van de 29-jarige Ribanna van Montfoort in haar huis aan de De Ruyterstraat in Almelo. Een 29-jarige man uit Almelo is aangehouden.

Ribanna van Montfoort die werkte op een gerechtsdeurwaarderskantoor, was bekend in de buurt als zeer vriendelijk en sociaal. Doordat ze daar vaak liep met haar hond Bowie, en altijd wel in was voor een praatje, kenden veel buurtbewoners haar.

Zondagavond rond 20:50 uur werd de politie gewaarschuwd om naar het adres aan de De Ruyterstraat te komen. Op dat moment was onduidelijk wat er aan de hand was. Eenmaal binnen werd een overleden vrouw aangetroffen. Op basis van eerste onderzoek werd diezelfde avond nog de 29-jarige Almeloër aangehouden. Het betreft de bewoner van het pand waar de vrouw is aangetroffen en tevens de vriend van het slachtoffer. De politie onderzoekt verder wat zijn rol is in het geheel.

De politie gaat er vanuit dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen. De buren reageren geëmotioneerd op het overlijden van Ribanna. Volgens hen was er een harde klap te horen vergelijkbaar met dat van een schot, waarna de verdachte de woning uit is gerend de parkeerplaats op, hier is hij door de politie aangehouden.

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft onderzoek gedaan in de woning.

De politie hoopt aan de hand van onder meer een buurtonderzoek te achterhalen wat er is gebeurd. Getuigen die informatie over de zaak hebben wordt gevraagd zich te melden. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 of via het tipformulier op de website.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie