Politie Wierden houdt diverse veiligheidscontroles

Lasergun voor snelheidscontrole
Foto: Archieffoto

Wierden/ Enter/ Nijverdal – Gisteren heeft de politie Wierden een veiligheidscontrole gehouden op verschillende locaties binnen hun werkgebied.
De locaties zijn o.a. gekozen op eigen initiatief, maar ook naar aanleiding van klachten van omwonenden en medeweggebruikers. Deze klachten zijn vooral gericht op de snelheid, maar tijdens deze controles zijn meteen ook een stuk (zogeheten) DDO-controle meegenomen. Dat wil zoveel zeggen als dat de politie probeert inzichtelijk te krijgen wie er in ons werkgebied rijdt, daarbij kijkend naar bijvoorbeeld antecedenten van de tenaamgestelden van voertuigen.

Als eerste waren werd gecontroleerd op de Goorseweg in Enter in verband met snelheid. Hier werd een 52-jarige inwoner van Rijssen bekeurd omdat hij 97 km/u reed, waar 60 km/u is toegestaan.
Op de parallelweg Nijverdalsestraat/Wierdensestraat tussen Wierden en Nijverdal zou ook vaak te hard worden gereden. En dat bleek: twee personenauto’s reden te hard (respectievelijk 88 en 87 km/u) en een snorfietser reed het dubbele van zijn toegestane snelheid.

De N35 blijft een aandachtspunt voor de politie wanneer het gaat om veiligheid. Hier is drie kwartier gestaan met de lasergun met als resultaat twee snelheidsovertreders: een 31-jarige man uit Raalte reed hier 110 km/u (waar 80 km/u is toegestaan) en kreeg een bekeuring. De andere bestuurder (die 115 km/u reed) kon niet worden staande gehouden en hij/zij krijgt de bekeuring thuis gestuurd.

Bij alle snelheidscontroles is vooral gekeken naar de excessen. Tegen het einde van de dienst is er in Nijverdal nog een bestuurder staande gehouden, waarvan agenten het vermoedden hadden dat hij onder invloed van drugs reed. De speekseltest die bij hem afgenomen is, bevestigde dat vermoeden waarop de 19-jarige Nijverdaller werd aangehouden.

De bijzonderheden ten aanzien van de automobilisten met antecedenten zijn in de politiesystemen vastgelegd. Deze informatie kan op een later tijdstip soms zomaar een ontbrekend puzzelstukje in een onderzoek blijken te zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie