Politie Wierden houdt grote multidisciplinaire controle in Wierden

Foto: Politie Wierden

Wierden – De politie Wierden hield afgelopen dinsdagmiddag een grote controle op de Stegeboersweg in Wierden. Vandaag is het resultaat bekend gemaakt. Lees onderstaand persbericht:

Afgelopen dinsdagmiddag hebben we een grote multi-/verkeerscontrole gehouden in ons werkgebied. U heeft ons misschien wel zien staan op de controleplaats aan de Stegeboersweg in Wierden. Onze motorrijders namen vanuit het hele werkgebied de te controleren voertuigen mee naar de controleplaats. En daar werden zowel de voertuigen als de bestuurders uitgebreid doorgelicht.
We hielden deze controle samen met medewerkers van de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de belastingdienst en Veilig Verkeer Nederland. Het resultaat van de controle was enorm, op verschillende fronten.

Verkeerstechnisch

Zo reden er een paar bestuurders zonder geldig rijbewijs, zaten er een aantal niet handsfree te bellen achter het stuur, haalde een enkeling in over een doorgetrokken streep en bleken verschillende auto’s (soms behoorlijke) technische mankementen te vertonen. Daarnaast waren er een aantal bromfietsen die de maximum constructiesnelheid overschreden, en reed één bromfietser zonder helm.
Aan het begin van de avond werd één bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed, nadat de speekseltest (voor drugs) positief bleek te zijn.

Belastingdienst

Het is bij ons genoegzaam bekend, dat er veel fiscale wanbetalers in Nederland rondrijden. Dat is een reden, waarom ook de belastingdienst aan is gesloten bij deze controle. Want het kan niet zo zijn, dat u en ik altijd netjes onze belasting betalen, en mensen die dat niet doen daarmee weg komen. En ook dit was succesvol. Er werd een bedrag van ruim E 25.000,00 aan achterstallige betalingen geïnd! Daarnaast werd er op maar liefst 17 voertuigen beslag gelegd door de belastingdienst. Weet daarbij, dat er altijd mogelijkheden zijn bij de belastingdienst om een betalingsregeling te treffen op het moment, dat je het verschuldigde bedrag niet kunt betalen. De mensen die wij hierboven fiscaal wanbetaler noemen, hebben deze regelingen ook allemaal aangeboden gekregen, maar hebben deze mogelijkheid genegeerd.

Donkere Dagen Offensief

Naast deze twee onderdelen heeft deze controle nog een ander doel: weten wie er in ons gebied rondrijdt. Zijn het potentiële criminelen, dan willen we weten wie ze precies zijn, met wie rijden ze in de auto, en in welke auto rijden ze. Al deze informatie wordt in ons systeem vastgelegd en dat kan op een later moment natuurlijk altijd van pas komen. En natuurlijk hebben we ze meteen even weer in de ogen gekeken: ‘we weten wie je bent’.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie