Politie Wierden waarschuwt voor oplichting via WhatsApp

Archieffoto
Archieffoto

De politie Wierden heeft woensdagavond in een persbericht laten weten dat er meerdere meldingen/aangiften binnen zijn gekomen van mensen welke via de WhatsApp worden opgelicht.

De daders nemen een profielfoto aan van een kennis en beginnen een gesprek met u. Tijdens dit gesprek doet men voorkomen uw kennis te zijn. De dader vraagt u om in verband met een slechte WiFi verbinding een aantal zaken te regelen, waaronder geld over te maken op betaalrekeningen. – Aldus de politie op Facebook.


Door het geloofwaardige verhaal en de juiste foto kunt u er snel intrappen en op deze manier zijn een aantal mensen al honderden euro’s kwijtgeraakt.
Mocht u geld over moeten maken na een WhatsApp gesprek, checkt u dan even goed of de persoon ook daadwerkelijk de persoon is, welke u verwacht dat hij is.
Bent u getuige of slachtoffer geweest van deze oplichting of heeft u informatie, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met de politie Oost-Nederland, basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie