Snelkraak op Albert Heijn in Enter; daders ontkomen na achtervolging

Foto: Facebook Politie Wierden

Enter – Afgelopen nacht heeft er rond 03:05 uur een snelkraak plaatsgevonden op de Albert Heijn in Enter. De daders hebben een nooddeur geforceerd en hadden het voorzien of sigaretten en rookwaar. De politie werd gealarmeerd door de alarmcentrale van de winkel.

Aanrijdend naar de melding kwamen ze op de Dorpsstraat een donkere personenauto tegemoet. Dit betrof een zwarte Volkswagen Golf met opvallende sportvelgen. De achtervolging werd ingezet en leidde over de Rijssensestraat, via de N347 richting de snelweg. Daar reden de daders met hoge snelheid in de richting van Deventer. Helaas konden de politievoertuigen de auto niet bijhouden en is het voertuig ontkomen. Wel trof de politie een, door de auto verloren, kentekenplaat aan, deze behoorde echter toe aan een ander voertuig.

Op de camerabeelden is te zien dat twee donker geklede mannen het rolluik van de sigarettenstelling met een bijl vernielen. De daders gebruikten dekbedovertrekken om de vele pakjes sigaretten en rookwaar te vervoeren. Dit ging allemaal in een snel tempo waarna het stel met de buit binnen een paar minuten de winkel weer uit rent. Ze hadden zoveel sigaretten meegenomen dat op de bewakingsbeelden was te zien dat ze de kofferklep bijna niet dicht kregen.

De politie is op zoek naar getuigen:

Misschien heb je vannacht iets gehoord of gezien wat met deze snelkraak te maken kan hebben. Of mogelijk is je in de afgelopen weken iets bijzonders opgevallen in Enter of de omgeving van de Albert Heijn. De daders wisten immers blindelings de sigaretten te vinden in de winkel; het is niet ondenkbaar, dat zij in de afgelopen weken al eerder rond of in de winkel zijn geweest om de boel voor te verkennen.
Heb je informatie die mogelijk voor ons onderzoek van belang kan zijn, neemt dan contact met ons op! Je kunt ons een persoonlijk bericht sturen, maar je mag natuurlijk ook gewoon bellen via 0900-8844 of het gratis nummer van de tiplijn 0800 6070.

Vanavond wordt in het regionale opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost aandacht besteed aan deze snelkraak.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie