Stel binnen één minuut SOS-noodmelding in op je iPhone

Als je in paniek bent en in een noodsituatie zit waarin je snel 112 nodig hebt, dan kan het uitvoeren van een simpel belletje naar 112 lastiger zijn dan in een gewone situatie. In gevallen waarin secondes van levensbelang zijn, is het belangrijk om snel te handelen. SOS-noodmelding komt daarbij van pas. Met een paar drukken op de knop bel je automatisch met 112.

SOS-noodmelding op iPhone inschakelen

Om SOS-noodmelding te kunnen gebruiken, moet je dit eerst eenmalig instellen. Dit kan vanaf iOS 11 op de volgende manier:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op de optie SOS-noodmelding (Emergency SOS)
  3. Zet de schakelaar bij Bel alarmnummer automatisch (Auto Call) aan (of uit)
  4. Controleer de contactpersonen en voeg eventueel extra personen toe via de Gezondheid-app.
  5. Schakel de optie Countdown Sound in of uit.

SOS-noodmelding op iPhone gebruiken

Om SOS-noodmelding te gebruiken, moet je vijf keer achter elkaar op de powerknop van je iPhone drukken. Op deze manier kun je razendsnel 112 bellen, omdat je het alarmnummer zelf niet apart in hoeft te voeren. Op basis van je locatie wordt altijd het juiste alarmnummer gebeld, ook in het buitenland. De exacte handelingen na het vijf keer drukken op de powerknop, verschilt per situatie:

  • Bel alarmnummer automatisch uit: heb je deze optie uit staan, dan krijg je onderstaand scherm te zien. Schuif de SOS-melding naar rechts om daarna meteen 112 te bellen.
  • Bel alarmnummer automatisch aan: staat deze optie aan, dan verschijnt er meteen een teller in beeld die aftelt van 3 naar 1, waarna automatisch 112 gebeld wordt.

Nadat je de hulpdiensten gesproken hebt, wordt automatisch een berichtje gestuurd naar je contacten die je in geval van nood ingesteld hebt. Inclusief je locatie. Elke keer als je locatie verandert, krijgen je ingestelde contacten een nieuwe melding. Wil je het delen van je locatie stoppen, tik dan bovenin het scherm op de blauwe balk op SOS-noodmelding en kies voor Stop delen van noodlocatie.

Met dank aan iCulture.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie