Slachtoffer overval Korianderhof in Wierden beschoten; vluchtauto in brand gestoken

Foto: Persbureau GinoPress B.V. / Woningoverval Wierden

Wierden, Nijverdal – De politie is op zoek naar drie personen die betrokken zijn bij een overval op een woning aan de Korianderhof in Wierden. De overval vond plaats tussen 6.30 uur en 6.50 uur. De bewoner raakte gewond en de overvallers zijn gevlucht naar Nijverdal.

Foto: GinoPress B.V.
Foto: GinoPress B.V.

Tussen 6.30 uur en 6.50 uur is de bewoner van een woning aan de Korianderhof bedreigd door meerdere overvallers. Vermoedelijk gaat het om drie personen. De bewoner raakte daarbij gewond en wordt nog voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De overvallers gingen er vandoor in een auto. Rond 7.05 uur kwam bij de brandweer een melding binnen dat er een auto in brand stond op de Papaverstraat in Nijverdal. Dit bleek de vluchtauto te zijn.

De Twentsche Courant Tubantia meldt op hun website dat het man in zijn huis is beschoten:

Twee bewoners van een woning aan het Korianderhof in Wierden wilden rond 06.30 uur de woning verlaten. Toen het echtpaar de poort openede kwamen er twee overvallers op ze af. De overvallers stonden al enige tijd te wachten. De vrouw ging direct naar binnen om de politie te bellen. Haar man kwam op dat moment terecht in een worsteling met de overvallers. De oude man kreeg daarbij een pistool op zijn hoofd, maar wist hoe dan ook de overvallers van zich af te duwen. Tijdens het gevecht werd de man in zijn billen geraakt, de kogel ging erin en eruit. Na het schot, gingen de overvallers er direct vandoor. Een andere man met een auto wachtte de twee overvallers op. De vluchtauto werd brandend aangetroffen aan de Papaverstraat in Nijverdal.

De reactie van het slachtoffer schrok de overvallers blijkbaar zo af, dat ze zich snel uit de benen maakten. Buiten stond een derde man in een auto te wachten. De overvallers stapten bij hem in en het drietal reed weg. De vluchtauto werd rond 07.00 uur brandend aangetroffen aan de Papaverstraat in Nijverdal.

Burgernet

De politie heeft een Burgernetmelding uitgedaan waarin is opgeroepen uit te kijken naar drie personen in zwarte kleding. Hebt u één of meerdere personen in zwarte kleding gezien in de omgeving van de Papaverstraat? Neem dan contact op met de politie. De personen zijn gewapend dus als u ze ziet, bel meteen 112 en grijp niet zelf in.

Onderzoek

De politie is meteen een onderzoek gestart. Sporen zijn veiliggesteld en agenten hebben buurtbewoners ondervraagd. Daarnaast wordt er een speurhond ingezet. Als u voor, tijdens of na de overval in de omgeving van de Korianderhof iets verdachts heeft gezien, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via 0800-7000 of het tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie